Een uitvaart voorbereiden

Wat moet u allemaal weten bij het voorbereiden van een uitvaart?

Bij het organiseren van een uitvaart komt veel kijken. Het kiezen van een geschikte locatie, de kist, bloemen, genodigden en de muziek. Een uitvaart staat in het teken van het leven dat iemand heeft geleid. Hoe goed u elkaar ook kende, het is niet altijd makkelijk om te bedenken wat de overledene graag gewild zou hebben.

Rol uitvaartondernemer

Na het overlijden van een dierbare komt de uitvaartverzorger langs om de wensen rond de uitvaart te bespreken. Klink Uitvaart zal u volledig begeleiden bij het regelen van alle praktische zaken en ondersteunt bij de uitvoering van de uitvaart. De uitvaartverzorger is er ook voor emotionele steun en biedt een luisterend oor. In de week van de uitvaart en de periode daarna zullen jullie intensief contact met elkaar hebben.

Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael

Wij vinden het belangrijk dat u de vrijheid heeft een afscheid in te richten zoals u dat zelf wilt. Onze kleinschalige locatie is te gebruiken bij een crematie of een begrafenis. We denken graag met u mee over de mogelijkheden om het afscheid persoonlijk te maken. U kunt bij ons terecht voor een crematie van A tot Z, maar ook alleen kunt kiezen voor een afscheidsdienst op Minnendael terwijl de begrafenis of crematie elders plaatsvindt. Daarnaast bieden we sfeervolle ontmoetingsruimte voor condoleances en is het mogelijk de overledene op te baren in een van onze familiekamers.

Uitvaartwensen vastleggen voor overlijden

U kunt bij leven uw uitvaartwensen vastleggen. U kunt uw uitvaartwensen in grote lijnen op papier zetten of een in details uitgewerkt plan maken. Bij leven een gesprek aangaan over wat uw wensen zijn is niet altijd makkelijk. Een goed gesprek nu, kan straks als het zover is veel zorgen bij uw nabestaanden wegnemen.  Bespreek uw wensen daarom tijdig met uw naasten en een uitvaartverzorger.

Vraag kosteloos een wilsverklaring aan, deze helpt u bij het voorbereiden op een uitvaart. Voor uzelf of voor een ander. Vul het onderstaande formulier in en we sturen de wilsverklaring naar u toe.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?