Opbaring & Rouwbezoek

Tijdens de opbaring en het rouwbezoek krijgen familie, vrienden en kennissen de gelegenheid om afscheid te nemen van een overledene. Een belangrijk moment in het rouwproces. De overledene nog kunnen zien en aanraken voordat deze begraven of gecremeerd wordt, ervaren veel mensen als helpend. Het zijn de eerste voorzichtige stapjes om het verlies een plek te geven.

Opbaren
Een thuisopbaring of het rouwbezoek aan huis ontvangen is niet altijd mogelijk. Onze opbaarruimtes zijn huiselijk ingericht en geschikt om de overledene met meerdere mensen tegelijk te bezoeken. Zo krijgt iedereen de ruimte om in alle rust en in huiselijke sfeer afscheid te komen nemen.

Rouwbezoek
Jullie bepalen zelf hoe en wanneer het rouwbezoek ontvangen wordt. Misschien is het prettig om de eerste dagen alleen met familie bij de overledene door te brengen en op vaste tijdstippen ook andere belangstellenden de kans te geven om afscheid te nemen. De overledene kan hier verblijven tot aan de dag van de uitvaart. Dat geeft jullie als nabestaanden de kans deze laatste dagen geheel naar eigen wens in te vullen.

Geen rekening houden met vaste openingstijden?
Onze 24-uurskamers bieden een liefdevol en huiselijk alternatief voor thuis.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?