Duurzaamheid & MVO

Duurzaamheid gaat voor ons over het durven zetten van stappen. Als organisatie voelen we een grote verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en groene bedrijfsvoering. Samen bewegen we naar een groenere toekomst.

Elektrisch cremeren

We streven naar een uitvaartlocatie die zo energieneutraal mogelijk is. Dankzij onze elektrische crematieoven hoeven we geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. We functioneren daardoor vrijwel emissieloos. De crematieoven is elektrisch en wordt aangedreven door energie van onze eigen zonnepanelen. Zo willen we ons steentje bijdragen aan een groenere en duurzame toekomst. We hebben gekozen voor een inpandige crematieoven, zo hoeft de overledene niet verplaatst te worden naar een externe locatie. Dit wil zeggen dat er minder reisbewegingen per afscheid nodig zijn en daarmee wordt ook de uitstoot beperkt.

Vergroten biodiversiteit

Op het terrein is veel aandacht besteed aan groen, natuur en milieu. De gebouwen hebben een uitnodigende uitstraling die passen bij het landschap en de omgeving. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen en kleuren gaat Minnendael op in de omgeving. De bouw heeft plaatsgevonden met respect voor de buurt en het plaatselijke ecosysteem. Op de daken van de gebouwen groeien sedum plantjes, een natuurlijke isolatiemethode die zorgt voor een verrijking van de biodiversiteit. De bloeiende plantjes trekken bijen, vlinders en andere insecten aan.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Iedereen verdient een waardig afscheid. Ongeacht afkomst, religie of de weg die u in het leven hebt moeten bewandelen. Bij Minnendael dragen we naast waardig afscheid nemen, ook iedere dag zorg voor goede, gezonde en veilige werkomstandigheden. Op het gebied van duurzaamheid stellen we onszelf steeds opnieuw de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan een gezonder leefklimaat? Dit klinkt door in grote gedurfde beslissingen zoals het kiezen voor volledig elektrisch cremeren. Ook op kleinschaliger niveau is dit terug te zien in onder andere het werken met lokale producten of aangaan van lokale samenwerkingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit voor ons in het bijdragen aan een gezond leefklimaat, duurzaamheid, goed werkgeverschap en het opleiden van vakbekwaam personeel door middel van opleiding en (bij)scholing.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?