Na de crematie

Na de crematie hoeft u niet direct te beslissen wat er met de as gaat gebeuren. Dat geeft u de tijd om rustig na te denken over een passende bestemming voor de as.

Crematorium

Na de crematie wordt de as 30 dagen bewaard op het crematorium. Deze termijn is wettelijk vastgesteld. Wilt u zich in deze periode alvast oriënteren? U mag altijd contact opnemen met een van onze uitvaartverzorger. We hebben een groot assortiment aan unieke nagedachtenisartikelen beschikbaar.

Bewaren van het as

Voor het bewaren van de as zijn talloze opties beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een sierurn of assieraad. Urnen bestaan in allerlei vormen en maten: klassiek, modern of duurzaam. Daarnaast zijn er zelfs urnen beschikbaar in kunstige vormen die op een sculptuur lijken. Het bewaren van een deel van de as in een assieraad behoort ook tot de mogelijkheden. Een tastbaar aandenken aan uw dierbare.

Verstrooiing

Het is ook mogelijk zelf een strooilocatie uit te kiezen. Denk daarbij aan een locatie die bijzonder voor de overledene was of een verstrooiing per ballon of op zee. We adviseren u graag over de opties.

Speciale nagedachtenismogelijkheden

De laatste jaren zijn er steeds meer bijzondere nagedachtenismogelijkheden bij gekomen. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdruk op een sieraad, het planten van een herinneringsboom, een biologisch afbreekbare urn, werken met bestaande sieraden of een mooie gedenkplaat. We helpen u graag bij het kiezen. Maak een afspraak voor een bezoek aan ons informatiecentrum via info@minnendael.nl

Verder is er een speciaal vak op de begraafplaats Munnikensteeg ingericht voor asbestemming.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?