De crematieplechtigheid

Afscheid nemen staat in het teken van het leven dat iemand heeft geleid. Tijdens een afscheid staan de gedeelde herinneringen aan uw dierbare centraal. Nabestaanden kunnen daarom de tijdsplanning, invulling van de ceremonie, muziek en catering geheel naar eigen wens inrichten.

Minnendael biedt een vertrouwde plek om in alle rust afscheid te nemen. Een modern, traditioneel, intiem of juist grootse plechtigheid? Samen zorgen we voor een uniek afscheid dat telt.

Afscheid vormgeven

De uitvaartverzorger is er om samen met u als nabestaande de crematieplechtigheid op geheel eigen wijze vorm te geven. Mooie gedeelde momenten en herinneringen kunnen worden omgezet in voordrachten van familie en vrienden. Ook bloemen, muziek en beeld spelen een belangrijke rol. Onze moderne faciliteiten bieden diverse mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Uw wensen krijgen tijdens de plechtigheid alle ruimte.

De plechtigheid

Of er nou gekozen is voor een begrafenis of crematie, op de dag van de uitvaart moet u ervan uit kunnen gaan dat alles goed geregeld is. Zo kunt u zich richten op het belangrijkste: goed afscheid nemen. Onze medewerkers zorgen dat de plechtigheid goed verloopt en zullen u ondersteunen met praktische en emotionele zaken. Respect en professionaliteit staan daarbij voorop.

Na de plechtigheid

Bij een crematie verlaat u in veel gevallen na de plechtigheid de zaal. De genodigden gaan vervolgens hun eigen weg. Dit voelt voor veel nabestaanden als een ‘open einde’. We hebben er daarom bewust voor gekozen het crematiegebouw los van de aula te plaatsen. Na afloop van een begrafenis gezamenlijk naar het graf lopen wordt door veel mensen als een waardevol ritueel ervaren. Door deze loop ook naar het crematiegebouw mogelijk te maken, kunnen nabestaanden zo lang mogelijk bij een geliefde zijn en dit waardevolle ritueel ook toevoegen aan een crematie indien gewenst.

Kinderen betrekken bij het afscheid

Vroeger werden (jonge) kinderen vaak thuisgelaten bij een afscheid. Tegenwoordig zijn kinderen juist vaak een belangrijk onderdeel van de plechtigheid. Ze kunnen bijvoorbeeld samen kaarsen aansteken, een gedichtje voorlezen of bellen blazen tijdens de wandeling naar het crematiegebouw. Het is belangrijk zelf een inschatting te maken van wat uw kind aankan. Bij vragen kunt u altijd bij uw uitvaartverzorger terecht.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?