De crematieruimte

Na de plechtigheid wordt de overledene door middel van een unieke loopkoets verplaatst naar de crematieruimte. Een plek die veel mensen afschrikt. Bang zijn voor deze ruimte is niet nodig. Een dierbare begeleiden tot het laatste moment hoeft niet eng te zijn, maar is juist een liefdevol laatste gebaar.

De modern ingerichte ruimte heeft een vriendelijke uitstraling. Er zijn enkele zitjes aanwezig en heeft dezelfde aardse inrichting als de rest van het gebouw. In tegenstelling tot veel andere crematoria, geeft Minnendael de mogelijkheid om aansluitend aan het afscheid een plechtigheid in de crematieruimte te houden. Hier kunt u een aantal laatste mooie woorden delen of bijzondere herinneringen ophalen.

Geen open einde

Bij een begrafenis lopen de nabestaanden vaak samen naar het graf. Waar na een korte plechtigheid de kist in het graf daalt. Bij een crematie verlaat u in veel gevallen na de plechtigheid de zaal. De genodigden gaan vervolgen hun eigen weg. Door de overledene tot het laatste moment naar de invoerruimte te begeleiden ontstaat er minder een ‘open einde’.

Waardevol ritueel

Op Minnendael is er bewust voor gekozen om het crematiegebouw los van de normale aula te plaatsen. Na afloop van een begrafenis gezamenlijk naar het graf lopen wordt door veel mensen als een waardevol ritueel ervaren. Deze loop is ook mogelijk naar het crematiegebouw. Samen maakt u een korte wandeling door een bosrijke en groene omgeving. Een rustpunt na de vaak emotionele plechtigheid. Door deze loop ook naar het crematiegebouw mogelijk te maken, kunnen nabestaanden zo lang mogelijk bij een geliefde zijn en dit waardevolle ritueel ook toevoegen aan een crematie. De kist zal worden verplaatst op een unieke loopkoets.

Eigen keuze

De keuze om alleen deel te nemen aan de wandeling naar het crematiegebouw of ook aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist ligt volledig bij u. Wanneer u zich niet prettig voelt om bij het invoeren van de kist aanwezig te zijn, hoeft dit uiteraard niet. Na dit laatste afscheid is het mogelijk om met elkaar na te praten in de ontmoetingsruimte.

Capaciteit

Personen

16

Beeld

Ja

Geluid

Ja

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?