Crematorium2023-08-09T16:27:47+02:00

Crematorium Minnendael

Welkom bij crematorium Minnendael, een plek waar we samen met u een passend afscheid verzorgen voor uw dierbare. Afscheid nemen doet u hier in alle rust en ruimte.

Persoonlijk afscheid

De naam Minnendael is een verwijzing naar het historische klooster ‘Eemsteyn’ dat ooit in de Grote Waard te vinden was. Het klooster bestaat inmiddels niet meer. De rust en ruimte, zo kenmerkend voor de sfeer binnen de kloostermuren, zijn gebleven. Het rouwcentrum is omringd door natuur. De moderne architectuur en faciliteiten bieden bijzondere mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Afscheid nemen staat in het teken van het leven dat iemand heeft geleid. Wij vinden het daarom belangrijk dat u de vrijheid heeft het afscheid in te richten zoals u dat zelf wilt.

Rust en ruimte staan voorop in ons rouwcentrum

Het moeten missen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In de periode rond de uitvaart komt er vaak veel op u af. Bij ons kunt u rekenen op een professionele en gelijktijdig persoonlijke aanpak. Ons team staat klaar om u te ondersteunen. We helpen uw wensen in kaart te brengen en zorgen dat de dag van de crematie verloopt zoals u dat voor ogen heeft. Met ruimte voor ieders geloof en rituelen. We nemen graag alle zorgen uit handen in ons uitvaartcentrum, zodat u zich kunt focussen op het afscheid en de herinneringen aan uw dierbare.

De faciliteiten in het uitvaartcentrum

Crematorium Minnendael beschikt over verschillende faciliteiten. U bepaalt zelf van welke faciliteiten u gebruik wilt maken (en van welke niet). Dat wil zeggen dat u bij ons terecht kunt voor een crematie van A tot Z, maar ook alleen kunt kiezen voor een afscheidsdienst op Minnendael terwijl de begrafenis of crematie elders plaatsvindt. Daarnaast hebben we een sfeervolle ontmoetingsruimte voor condoleances en zijn er familiekamers aanwezig geschikt voor het opbaren van een overledene.

Een afscheid met aandacht
In alle rust en ruimte

Buitenaanzicht Minnendael
Goed om te weten:
Hoe gaat een crematie in zijn werk?2023-08-09T16:31:55+02:00

Bij een crematie wordt de kist in een crematieoven geplaatst, waar deze door de intense hitte vergaat. In sommige gevallen wordt er voorafgaand aan de crematie een uitvaartdienst of een kerkdienst gehouden, maar dit is niet verplicht. Nadat het afscheid is genomen, draagt de uitvaartondernemer de kist over aan de ovenruimte, waar het crematieproces uiteindelijk plaatsvindt.

Wat gebeurd er met de as na een crematie?2023-08-09T16:37:46+02:00

Na de uitvaart moet de as van de overledene gedurende 1 maand bewaard blijven in het crematorium, waarna u de asbus meekrijgt.

Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden bezoekers?2023-08-09T16:38:22+02:00

Ons pand is volledig rolstoel-toegankelijk. Er is ook een rolstoel aanwezig bij de receptie. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kunt u telefonisch contact opnemen.

Wat zijn de openingstijden van het uitvaartcentrum?2023-08-09T16:38:27+02:00

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 – 16:00).

Kan ik makkelijk parkeren bij Minnendael?2023-08-09T16:38:32+02:00

Onze locatie beschikt over een ruim parkeerterrein waar u kosteloos kunt parkeren. Daarnaast is het mogelijk om uw auto in de omliggende wijk te parkeren. De straten rondom het crematorium/uitvaartcentrum kunt u gratis parkeren, tenzij anders aangegeven.

Kan ik crematorium Minnendael per openbaar vervoer bereiken?2023-08-09T16:38:35+02:00

Minnendael is bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 5 tot 10 minuten loopafstand bevindt zich bushalte Winkelcentrum, waar u vanaf elke locatie naartoe kunt navigeren.Vanaf Dordrecht Centraal kunt u de locatie in ongeveer 25 minuten bereiken:

Neem buslijn 2 richting Zwijndrecht Nederhoven;
Stap uit bij bushalte Winkelcentrum;
Loop in 5 tot 10 minuten naar Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?