Crematie Zwijndrecht

Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael is een moderne locatie voor een crematie in Zwijndrecht, vlak bij Dordrecht. De locatie is voorzien van alle faciliteiten die gewenst zijn bij een crematie. Voor de dienst zijn ruimtes voor grotere en kleinere gezelschappen beschikbaar. De crematie zelf zal plaatsvinden in de crematieruimte. Deze ruimte heeft dezelfde aardse indeling als de rest van het gebouw.

Liefdevol en persoonlijk afscheid

Minnendael zet zich in voor een liefdevol afscheid, waarbij herinneringen centraal staan. Zo zijn er allerlei mogelijkheden voor muziek en beelden in onze aula. Na de afscheidsdienst kunt u ervoor kiezen om samen naar het crematiegebouw te wandelen. U bepaalt zelf of u aanwezig wilt zijn bij het invoeren van de kist. Na het laatste afscheid is er de mogelijkheid om met naasten samen te komen in de ontmoetingsruimte.

Ondersteuning van een uitvaartverzorger

Wanneer u een crematie in Zwijndrecht regelt, zijn er veel keuzes om te maken. Bijvoorbeeld het kiezen van bloemen, een kist, genodigden en muziek. Daarom ontvangt u ondersteuning van een uitvaartverzorger. Deze uitvaartverzorger helpt u bij het maken van keuzes en staat voor u klaar indien nodig. Ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor.

Afscheidsceremonie

Hoe u een crematie bij Minnendael in regio Dordrecht vorm wil geven ligt geheel bij u. Wij leggen u niet voor ‘hoe het hoort’, maar wij luisteren naar uw wensen. Mooie herinneringen kunnen worden gedeeld met vrienden en familie. Ook aspecten zoals beeld en muziek spelen een grote rol. Waar u ook voor kiest: u kunt ervan uit gaan dat alles goed geregeld wordt. Hier zorgen onze medewerkers voor. Tevens staan zij voor u klaar voor praktische en emotionele zaken.

De crematieruimte

Bij een crematie komt het vaak voor dat u de zaal verlaat na de afscheidsceremonie. Dit kan voelen als een ‘open einde’. Daarom kozen wij om de crematieruimte los van de aula te plaatsen. Zo kunt u, indien gewenst, samen naar deze ruimte wandelen. De crematieruimte is een ruimte die u misschien afschrikt. Echter is dit nergens voor nodig. Het is een moderne ruimte met een rustige uitstraling. In deze ruimte heeft u nog de mogelijkheid om een plechtigheid te houden. U kunt bijvoorbeeld nog een mooie herinnering of laatste woorden delen.

Keuze over de as

Na de crematie maakt u zelf een keuze over de as. Dit hoeft niet gelijk. De as wordt namelijk 30 dagen bewaard bij het crematorium. Natuurlijk kunnen wij u ondersteunen bij de keuze. Zo heeft u de mogelijkheid tot verstrooiing en talloze nagedachtenismogelijkheden. Ook is er op de begraafplaats Munnikensteeg een speciale plek ingericht voor asbestemming.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie ontvangen over een crematie in Zwijndrecht? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar en helpen u verder. U kunt ons telefonisch, per e-mail of via het contactformulier bereiken.

Een afscheid met aandacht
In alle rust en ruimte

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?